skip to Main Content

Switch naar Techniek is een organisatie in opbouw, opgericht door en voor de ondernemers die hun werkzaamheden verrichten binnen de energietransitie. Denk hierbij aan zowel de bovengrondse als de ondergrondse infra.

Van opleiding naar vast dienstverband

Al deze bedrijven werken mee in het realiseren van de energietransitie en hebben daarvoor extra personeel nodig om al het werk dat op hen af komt, aan te kunnen.

Switch naar Techniek ondersteunt deze bedrijven daarin door nieuwe instroom op te leiden zodat ze meteen bij de deelnemende bedrijven in dienst kunnen treden, met uitzicht op een duurzaam dienstverband.

sfeer-003

De energietransitie is een maatschappelijke uitdaging maar ook een kans voor de arbeidsmarkt, met name voor de onderdelen infra, utiliteit en woningbouw. De energietransitie is een banenmotor en vraagt om andere vaardigheden.

Arbeidsmarkt en scholing zijn belangrijke factoren in de transitie naar een duurzame economie

Om de klimaatdoelen te halen zijn vele tienduizenden extra arbeidskrachten nodig. Hiermee vormt de energietransitie een alternatief voor werk dat verdwijnt op andere plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanleg van aardgasvrije wijken en de arbeidskrachten die daarvoor nog zijn om dit door heel Nederland te kunnen doen.

Switch naar techniek leidt deelnemers op tot het instroomniveau binnen de sector en met uitzicht op een duurzaam dienstverband.

Back To Top
×Close search
Zoeken